Vissza

iPhone 7 , 7 Plus Audio IC Hiba

A telekommunikáció alapját képzik a hanghívások ez az iPhone-ok esetén sincs másként. Az audio ic hibajelenség ebbe az alap funkcióba is gátat szab.


Mikor beszélünk audio ic hibáról?
(Nem feltétel, hogy mind teljesüljön)

- Nem hallanak a vonal másik végén

- Kiszürkül (nem lehet kihangosítani) a kihangositás ikon

- Nem lehet hangjegyzetet készíteni (hiába nyomunk a felvétel gombra nem történik semmi)

- Nem tudunk videofelvételt készíteni vagy ha tudunk nincs rajta hang

Kialakulásának vélhető oka

Leginkább a nadrágzsebben hordás ami előidézheti de ezért nem a felhasználó okolható. A készülékház apró deformálódásai ezen belül az alaplap hajlásai miatt a felületen levő vezetősáv/vezetősávok amely/amelyek az audio ic-t köti/kötik össze az alaplappal mikro repedések keletkeznek ennek köszönhetően megszűnik a stabil kapcsolat.


iPhone 7
Hogyan javítjuk a hibát

A folyamat elvégzéséhez jelentős szakmai tapasztalat szükséges. A kialakult repedéseket helyre kell állítani. Az alkatrészt leforrasztjuk az alaplapról majd letisztítjuk a chip alatti és a chip felületét egyaránt. Hajszálvékony vezeték segítségével létrehozunk a gyárinál jóval erősebb kötést az ic kapcsolódási pontja és a környező alkatrész között amely kapcsolatban van azzal a kapcsolódási ponttal ahol kialakult a szakadás. Speciális uv aktív ragasztóval fixáljuk a vezetéket majd az alkatrész újragolyózása után visszaforrasztjuk az alaplapra.
Címkék
Orosz J. Róbert
Orosz J. Róbert
Szerző

CEO

Miben segíthetünk?

Beázott az iPhone-od? Betört a kijelző? Nem kapcsol be a MacBook-od és rajta van minden adatod? Már mindennel találkoztunk — ami viszont még fontosabb: mi meg is javítottuk. Tapasztalt, barátságos csapatunk rendelkezésedre áll, keress minket!

Rólunk mondták

4,8
130+ vélemény
4,9
150+ vélemény