Vissza Vissza

Macbook Szerviz

+36 70 625 6555

A MacBook szerviz kapcsán rendelkezésre álló szaktudásunk ami igazán kiemel minket az Apple szervizek közül. Több kolegánk, már az első MacBook megjelenésével elkezdte építeni a tudását a MacBook szerviz témakörében. 2006-ban debütált az első MacBook és mi már ezzel a típussal megkezdtük ismereteink felépítését.

Mit is jelent ez?

Azt jelenti, hogy mivel folyamatosan megismertük a felmerülő típushibákat és hibajelenségeket, ezért jóval könnyebben rábukkanunk a hibákat kiváltó okokra és legtöbb esetben azonnal tudjuk a megoldást. Mi nagyon ritkán mondjuk azt egy MacBook-ra, hogy javíthatatlan inkább azt, hogy túl költséges megjavítani vagy adott alkatrészt kell benne cserélni. Legtöbb esetben addig keressük a hibát amíg meg nem találjuk és ki nem javítjuk. Számunkra nem létezik lehetetlen hiba. Szeretjük a kihívásokat. Szerteágazó ismeretünknek köszönhetően bármivel megbirkózunk. Legyen az egy portalanítás és paszta csere (1-1,5 évente erősen ajánlott ahhoz hogy a gép hosszútávon hibamentesen működjön) vagy a legbonyolultabb áramköri hiba(ennek a megtalálása és az elégedett tulajdonos a legnagyobb elismerés és dicsőség számunkra). Célunk az, hogy a leghosszabb ideig tökéletesen működő gépekkel rendelkezzenek ügyfeleink. Fontos számunkra a környezetünk, ezért ne dobd ki a géped inkább hozd be hozzánk és megjavítjuk! 

Amennyiben úgy döntenél, hogy nem szeretnéd megjavíttatni abban az esetben szívesen felvásároljuk alkatrésznek vagy felajánlhatod a rászorulóknak. Amennyiben felajánlod a hibás gépedet abban az esetben megjavítjuk, így közösen teszünk a környezetünkért és segítünk olyan embereknek akik valószínűleg soha nem tudnának megvenni egy MacBook-ot. Így lehetőséget adva neki, hogy képezze magát és elérje a céljait vagy csak szimplán boldogabbak legyenek a napjai.


MacBook Pro-modellek beazonosításához kattints ide, MacBook Air-modellek beazonosításához pedig ide!

Válaszd ki a készüléked típusát!

Információk a javítási folyamatról

Milyen hibák fordulnak elő leggyakrabban?

Beázott Macbook:

Ázott gépek esetén nem minden esetben rizikó mentes a készülék javítása. Nagyon fontos, hogy időben szervizbe kerüljön a gép, ha másért nem akkor azért, hogy az akkumulátor le legyen csatlakoztatva az alaplapról és így megállítsuk a korróziós folyamatot ugyanis amíg rajta van az akkumulátor az alaplapon addig hiába van kikapcsolva a gép, attól még a fő áramkörök aktívak így az elektrolízis folyamán szakadások és zárlatok keletkezhetnek. Nagyon fontos! Ha nedvesség érte a gépet, akkor ne dugd töltőre és ne hajszárítózd főleg a billentyűzet felől ne tedd, mivel a hő hatására a billentyűzet deformálódik, ezzel több kárt okozva, mint hasznot.

MacBook nem kapcsol be:

Ennek a hibajelenségnek több oka is lehet. Sokszor a felhasználó, azt gondolja nem kapcsol be a gépe közben csak a kijelzőnek a háttérvilágítása nem megy vagy maga a kijelző nem ad képet. Mindkét hibajelenség mögött állhat alaplapi hiba vagy kijelző hiba, de sok esetben maga az alaplap hibája miatt ténylegesen nem kapcsol be a gép. Ha alaplap hibáról van szó, akkor a leggyakoribb hibák közé tartozik a zárlat. Zárlatról, akkor beszélünk, ha például egy alkatrész meghibásodásának köszönhetően összezár két áramkör vagy az áramkör testre zár (pozitív kör összeköttetésbe kerül a negatív ponttal). 

MacBook betört kijelző:

Ebben az esetben egyértelmű a hiba. Kijelző csere szükséges.

MacBook gyorsan lemerül vagy csak töltőről működik:

Leggyakrabban akkumulátor hiba áll a háttérben melynek megoldása az alkatrész cseréje.

Nem tölt a MacBook:

Ha nem tölt a gép, akkor szintén előfordulhat, hogy az akkumulátor meghibásodása áll a háttérben, de jellemző a töltésvezérléssel kapcsolatos áramkör meghibásodása is.

Nem alszik el vagy nem ébred fel alvásból a gép:

Jellemzően alaplapi hiba áll a jelenség mögött. Előfordulhat, hogy a nyitást és zárást érzékelő szenzor a hiba viszont ez a ritkább eset.

Nem megy a háttérvilágítás:

Ezt otthoni körülmények között is ki tudod vizsgálni elegendő hozzá egy fényforrás, amivel, ha világító apple logóval rendelkező géped van, akkor a logót megvilágítva hátulról láthatod, hogy a kijelző képet ad, de nincs háttérvilágítás vagy szemből megvilágítva bizonyos szögben eléd tárul a megjelenített kép. Az esetek meghatározó részében alaplapi a hiba. MacBook Air-ek esetén jellemzően háttérvilágítás ic vagy az áramkör egyéb komponensei.

Nem működik a billentyűzet vagy nem megy néhány karakter:

Ha a billentyűzet nem érzékel, akkor lehet a háttérben akár szalagkábel akár trackpad hiba is, de a billentyűzet hibája sincs kizárva. Ha nem megy néhány karakter, akkor szinte biztos, hogy billentyűzet csere jelenti a megoldást a problémára.

update: MacBook pillangó (butterfly) mechanikás billentyűzet javítás

Nem működik a trackpad vagy össze vissza ugrál:

Előfordulhat szalagkábel hiba vannak típusok melyeknél nagyon jellemző, hogy ez okozza a problémát, mivel a készülék fedlapja folyamatosan érinti a kábelt és a mozgásnak köszönhetően megtörik a kábel, de okozhatja akár nedvesség és/vagy a trackpad meghibásodása. Ebben az esetben a trackpad csere a megoldás.

Nem ismeri fel az SSD-t vagy a HDD-t:

Ez a hiba nem jelenti azt, hogy az adatok elvesztek csupán csak azt jelenti, hogy valamilyen okból kifolyólag nincs megfelelő kommunikáció az alaplap és az adattároló között. Bizonyos modellek eseténél nagyon jellemző ez a hiba. Szintén a fedlap mozgásából eredendeztethető törés áll a háttérben és a megoldás a szalagkábel csere. Vannak azonban esetek, amikor ténylegesen SSD/HDD hiba áll a háttérben. Ekkor sincs minden veszve sok esetben hozzá lehet férni az adatokhoz és mentést készíteni vagy helyreállítani a kommunikációt az alaplap és a tároló között.

Bizonyos szögben nem megy a háttérvilágítás:

Ennek a hibának a kiváltó forrása egy konstrukciós hiba, ami azért jön létre, mert a tervezés során túl rövidre lett tervezve a háttérvilágítás szalagkábele és így túlságosan megfeszül a kijelző felnyitása során, ezért a nyitások és zárások hatására eltörik a kapcsolatot biztosító összeköttetés így megszűnik a háttérvilágítás részben vagy teljes egészében néha bizonyos szögben olykor teljes mértékben.

Miért ne állj neki otthon megjavítani a Macbook-odat? (Miért válassz erre szakosodott MacBook szerviz üzletet!?)

Sokan gondolják azt, hogy nem fizetik ki inkább megjavítják vagy van egy szaki barátjuk aki mindenfélét megjavít majd ő megoldja olcsón. Sokszor kerül be hozzánk úgy gép, hogy valaki otthoni körülmények közt specifikus tudás nélkül próbálkozott és sajnos nagyobb kárt okozott mint ami korábban volt.(elszakított szalagkábeleket, rossz helyre csavarta vissza a csavarokat ami hibát eredményezett az alaplapon, tönkretett vagy letört alkatrészeket….) Ebben az esetben vissza kell állítanunk a kiindulási állapotot és onnan kezdeni a megoldás folyamatát. Ami még problémás lehet, hogy nem rendelkezik a javításhoz szükséges teszt alkatrészekkel így mindenféle alkatrészt meg kell vásárolni a teszteléshez melynek köszönhetően a javítás végösszege magasabbra rúg mintha egy erre specializálódott szerviz fele annyi idő alatt végezte volna el. Szóval válassz minket és megoldjuk a hibádat szakszerűen vidám zárással.

Tovább olvasom

Kiemelt javítások