iPad szerviz, kijelző javítás, csere ár

+36 70 625 6555

 Az iPad szerviz folyamatai jelentős szerepet játszanak szervizünk életében. A Mac-ek és iPhone-ok után a legtöbbet iPad szerviz kapcsán javítunk.

Moduláris és alaplapi szinten is folyamatosan képezzük magunkat, hogy naprakészek legyünk a javítási folyamatokat és a szoftveres megoldásokat illetően. Csapatunk jelentős része már az 1. Generációs iPad-et is javította, sőt nemrégiben is megfordult nálunk az első verzió. Jelenleg is be tudjuk szerezni hozzá az alkatrészeket. Természetesen nem csak a legelső modellhez tudunk mindent biztosítani, hanem a legújabb modellek esetén is megbirkózunk bármilyen hibával. Legyen ez a hiba akár egy kijelző betörés, akkumulátor csere, dock csatlakozó csere, adatmentés vagy akár egy kettétört alaplapról való adatmentés. Mivel már a kezdetektől építjük tudásunkat és rendelkezünk a legmélyebb hibák megoldásához szükséges infrastruktúrával, ezért nem nagyon tud kifogni rajtunk semmilyen hiba.

Nem találod a sorozatszámot vagy az imei azonosítót? Kattints ide!

Válaszd ki a készüléked típusát!

Kezdd el gépelni a készülék nevét, típusát!

Ha nem találod a készüléked típusát, a problémát a listában, vagy nem vagy biztos benne, kattints ide és segítünk!

Termékszűrő
Kategória

Információk a javítási folyamatról

Milyen hibák jellemzőek iPad szerviz esetén?

Betört a kijelző az iPad készüléken:

Eleinte külön alkatrészként volt jelen az előlapi üveg, más néven digitizer (érintés érzékelő üveg). Ebben az esetben költséget tekintve jelentősen olcsóbb volt orvosolni a hibát. Az új modellek esetén már egy alkatrésznek tekinthető a kijelző és az érintő üveg felület, mivel a két komponens egymáshoz van ragasztva egy speciális áttetsző ragasztóval (más néven OCA-val). Ebben az esetben is van technológiánk újrahasznosítani a saját működő kijelzőjét a készüléknek, hogy az eredeti gyári kijelző kerüljön visszaszerelésre. Ez a folyamat jóval időigényesebb és kockázatosabb az alkatrész szempontjából, mint a korábbi külön üveggel rendelkező megoldások esetén.

Meghibásodott, nem tölt vagy gyorsan lemerül az iPad akkumulátora:

Ha egyértelműen kizárható, hogy valóban az akkumulátor a hiba, akkor a megoldás az akkumulátor csere. Az akkumulátor szinte minden készülék esetén bele van ragasztva a készülék házába. Ahhoz, hogy az akkumulátorhoz hozzáférjünk, ki kell vegyük a kijelzőt és a legtöbb készülék esetén az alaplapot is. A ragasztást speciális oldószer és melegítő pad segítségével lágyítjuk meg, hogy a kibontás folyamata gördülékeny legyen. Miután megtisztítottuk a házat a maradék ragasztótól, beszereljük tesztre az új akkumulátort (egyelőre ragasztás nélkül). Erre több szempontból is szükség van. Tesztelni kell az alkatrészt és ki kell, hogy zárjuk az egyéb hibalehetőségeket (alaplap, dock csatlakozó).

Annak ellenére, hogy hosszas tesztnek vetjük alá, még nem zárható ki bizonyos esetekben az alaplap hibája sem. Ha mindent rendben találunk, akkor készre szereljük az iPad-et.

Beázott iPad:

Szerencsére ritkán érinti az iPad szerviz területet a folyadékkár. A folyadék minden elektronikai eszköz ellensége. Ha eléri az alaplapot, akkor megkezdődik a korróziós folyamat. Ennek köszönhetően zárlatok és szakadások alakulhatnak ki az áramkörben. Amit tenned kell, ha az iPad készüléked belsejébe folyadék került az-az, hogy semmiképpen nem dugod töltőre. Azonnal kikapcsolod és a google-ben nem a rizs és a hajszárítós megoldásra keresel rá, hanem a mi címünkre. Ugyanis ameddig a készülék belsejében folyadék van és érinti az alaplap fő áramköreit, addig folyamatosan károsodást szenvedhet el. Minél tovább károsodik, annál nagyobb költség lehet a javítása.

iPad nem tölt:

Több modell esetén jellemző a dock csatlakozó hibája. Ez alaplapi iPad szerviz beavatkozás. Természetesen ebben az esetben is elemeire kell szedni a készüléket, kiszerelni az alaplapot és mikroszkóp segítségével leforrasztani a régit, majd ráforrasztani az új dock csatlakozót. Ezek a javítások rutin műveletnek számítanak. Ha nem a dock csatlakozó vagy az akkumulátor a bűnös, akkor alaplapi hibával állunk szemben.

Jellemző alaplapi hibák:

Legtöbbet előforduló hiba a töltésvezérlő hibája vagy a zárlat. Töltésvezérlő hiba esetén lecseréljük az alaplapon a töltésvezérlő (usb control) chipet és minden tökéletesen működik. Zárlat esetén kicsit trükkösebb a dolog. A zárlat keresés több módon történhet. Először vizuálisan mikroszkóp alatt keressük az elváltozásokat. De ha ezzel nem találjuk a megoldást, akkor vagy hőkamera, vagy olyan anyagok segítségével kenjük vagy fújjuk be az alaplap azon részét, ahol zárlat lehet, amely láthatóvá teszi a legmelegebb részt, ahol a zárlat kialakult. Eltávolítjuk a zárlatos alkatrészt, majd felhelyezzük az újat. 

Jellemző hiba még a processzor kapcsolati hibája.

Ha erre utal a jelenség, akkor a processzort le kell forrasztanunk az alaplapról, új forraszanyagot felvinni rá (újragolyózni), majd visszaültetni (beforrasztani) a helyére. Ez a folyamat nagyon nagy precizitást és hatalmas odafigyelést igényel. A power management IC hiba esetén, minden esetben az alkatrész csere a megoldás. Az alkatrész egyes esetekben nehezen beszerezhető. 

Megsérült a kamera lencséje:

Legtöbb esetben szét kell szednünk a készüléket és belülről kifelé kitisztítani a lencse helyét. Ha szétszedés nélkül csináljuk, akkor megvan az esélye, hogy szilánk kerüljön a kamera lencséje köré, ezzel gátolva az autófókusz, vagy egyéb kamera mozgást igénylő funkciókat.

Kamera nem működik:

Általában maga a kamera modul hibásodik meg, amit cserélünk. Vannak esetek, amikor alaplapi hiba okozza a jelenséget. Ebben az esetben hosszabb lehet a vizsgálati idő és a javítás is.

Megsérül az iPad burkolata (háza):

Amikor a kijelzőt körülvevő keret sérült, akkor vagy csiszolással vagy speciális szerszám segítségével visszaállítjuk a hajlásszögeket, hogy megfelelően illeszkedjen a kijelző a házába. Amennyiben nem orvosolható a sérülés, úgy teljes ház csere szükséges. 

Tovább olvasom

Kiemelt javítások