iPhone X

Face ID javítás iPhone X

iPhone X

Manapság a Face ID már tulajdonképpen a mindennapi életünk részévé vált ezért szükséges a ( Face id hiba javítás iPhone X ) és elmondható az is, hogy a következő iPhone generációk is rendelkeznek majd ezzel. Sajnos szervizes szempontból a Face id hiba javítás tulajdonképpen mindennapos, mivel rendkívül kényes hardverről van szó. Ennek javítása persze nem egyszerű, rendkívül sok részből áll például: infra kamera, dot projektor, közelség érzékelő, és így tovább… Ezek persze könnyedén megsérülhetnek, akár egy leejtés, beázás, vagy szimpla külső behatás alkalmával, ezért sem ajánlja az Apple, hogy víz érje a készüléket, nem is ad erre garanciát.

Hardver hibára utaló hibaüzenetek:
1. Mozgassa fel mozgassa le ( move up move down)
2. A Face ID nem aktiválható

Honnan tudjuk, hogy nem működik a Face ID?

Egyértelmű, hogy ha nem tudunk hozzáadni új arcot, vagy nem ismer fel minket, akkor valamely része meghibásodott és Face id hiba javítás szükséges. Ezt egyébként úgy tudjuk a legegyszerűbben tesztelni, hogy egy másik iPhone készülék kameráján keresztül megnézzük a hibás készülék Face ID-ját.

A hibának több oka lehet annak függvényében hogy mi miatt alakult ki a hiba.

Amennyiben nedvesség határára alakult ki abban az esetben a fő komponensek bármelyike meghibásodhat. Legtöbb esetben a nedvesség a front flex-en lévő komponensek kapcsolódását károsítja. Ekkor vagy zárlat vagy szakadás alakul ki. Ha ez a hiba kiváltó oka akkor:

1. Le kell forrasztani a szalagkábelről az alkatrészeket.
2. Miután ezzel megvagyunk akkor a szennyeződéseket kell megszüntetni és új forraszanyagot felvinni a kapcsolósési pontokra (pad-ekre).
3. Majd jöhet a visszaforrasztás és tesztelés. ( Ez általában kissebb mennyiségű nedvesség esetén jellemző).

Nagyobb mennyiségű nedvesség és fizikai behatás esetén sérülhet a dot projector elektronikája( Egyedi azonosítót tartalmaz és önmagában nem felcserélhető).Itt már nagyobb lélegzetvételű Face ID hiba javítás ár szükséges mivel a probléma megoldásához drága eszközökre és alkatrészekre van szükség. A türelem, precizitás és szakértelem is elengedhetetlen.

1. A folyamat során le kell menteni egy speciális eszközzel a projectorban tárolt kódot.
2. Elemeire kell bontani a dot projector-t.
3.Egy programozható chip-pel rendelkező szalagkábelre fel kell menteni ezt a kódot.
4. Át kell hidalni egy apró alkatrész alatt a kapcsolódási pontokat melyet csak mikroszkóp alatt lehet kivitelezni.
5. Le kell forrasztani az eredeti szalagkábelről az infra ponthálót kivetítő alkatrészt.
6. Fel kell helyezni az új szalagkábelre szintén forrasztással.
7. A ponthálót közvetítő prizmát a helyére kell forrasztani ami önmagában is embert próbáló feladat.

Infra kamera és előlapi kamera hiba esetén is szerteágazó hibák lehetségesek. Az infra kamera és bizonyos típusok esetén az első kamera egyedi azonosítót tartalmaz és hozzá van programozva az alaplaphoz ( Nem felcserélhető)1.Megsérül a lencse. ( Lencse csere szükséges)2.Megszakad a szalagkábel. ( A szalagkábel összeköttetéseinek javítására van szükség vagy komplett szalagkábel cserére)


 • Piacon elérhető legjobb minőségű alkatrészekkel dolgozunk Piacon elérhető legjobb minőségű alkatrészekkel dolgozunk
 • 1 év garanciát vállalunk minden gyári alkatrésszel történő javításunkra 1 év garanciát vállalunk minden gyári alkatrésszel történő javításunkra
 • Apple gyári állapotot szinte minden esetben garantáljuk Apple gyári állapotot szinte minden esetben garantáljuk
 • A javítást nagy tapasztalattal rendelkező technikus csapat végzi A javítást nagy tapasztalattal rendelkező technikus csapat végzi
 • Javítási idő
  4 óra
 • Garancia
  1 év
 • Javítás ára
  29900 Ft

Kapcsolódó javítások