Vissza

MacBook, MacBook Pro, és MacBook Air SSD csere – brutális sebesség növekedés!

MacBook, MacBook Pro, és MacBook Air SSD csere – brutális sebesség növekedés!
Sokan nem tudják, de az SSD és vele együtt a sebessége nem állandó. Sokszor nem csak szoftveresen, de hardveresen is lassabb lesz idővel a gépünk, de úgy is mondhatnánk, hogy elszáll felette az idő. Egy 3-5 éves gép SSD-je közel sem akkora sebességgel képes működni, mint a mostani gyorsabb darabok, így duplán érdemes elgondolkozni egy SSD bővítésen!

A We Love Apple csapat több hete dolgozik azon, hogy hosszú távon a legjobb SSD-t szerelje be ahhoz, hogy a felhasználó többszörösen jól járjon.


Ez több dologból adódik össze:

  • Tárhely növelése
  • Minőségi SSD beszerelése
  • SSD sebesség tesztelése, a legjobb ár/érték arányhozElső körben a tárhely növelése, és a sebesség miatt szoktunk SSD-t rakni egy gépbe. Az első és a talán a legfontosabb a sebesség, mivel effektíve egy HDD helyére berakott SSD akár 10x-es nagyobb sebességet adhat. Ez jóformán egy azonnali, látható eredmény. A másik ilyen a tárhely növelése, amit HDD esetén általában nem teszünk meg, tehát ugyanakkora kapacítású SSD-t rakunk, amekkora HDD van a gépben. SSD-s gép esetén azonban nagyon is szeretnénk növelni a tárhelyet, aminél azonban sokkal több múlik az SSD minőségén és sebességén már.

Amikor SSD-t bővítünk, dupla akkora tárhelyet szeretnénk. Manapság egy 128GB-os MacBook Air-t már minimum 256GB-osra érdemes cserélni, de 512GB az ideális a következő néhány évre. Itt jön képbe, hogy nem elég, ha veszünk egy olcsó SSD-t, hanem megfelelő SSD-t kell megvásárolni, mivel a következő néhány évben ő fog kiszolgálni minket.

Az elmúlt néhány hétben több SSD-t is teszteltünk, így minden esetben az ideális, leggyorsabb és legjobb ár/érték arányú SSD-t építjük be az ügyfeleink gépeibe.


Példának okért egy MacBook Air SSD sebessége a következő:Ez egy 5x-ös sebesség növekedés egy átlagos HDD-hez képes, tehát egy SSD-s MacBook Air jóval gyorsabb, mint egy HDD-s MacBook Pro, és itt nyilván a HDD írási és olvasási sebessége a fontos, ami teljes mértékben kihathat az operációs rendszer indítására, használatára.

Mit kap tőlünk a 4-5 éves gép, ha mi cseréljük benne az SSD-t?
A HDD-hez képes legalább 20x-os sebesség növekedést, de még az SSD-hez képest is legalább 5x-ös gyorsabb az új SSD a régi gépben. Ez számít! Jóformán fürgébb, gyorsabb, általánosságban véve sokkal jobb gépet kapunk egy apró hardver bővítésével.

Tehát manapság már nem csak HDD-t, hanem SSD-t is érdemes cserélni, mert nem csak nagyobb tárhelyet, de gyorsabb működést is kapunk az újabb SSD-vel, ami a következő néhány évben kiszolgál minket.

Jelenleg egészen 2016-os évjáratú modellig tudjuk cserélni az SSD-ket a MacBook, MacBook Pro, és MacBook Air esetén.
iMac esetén minden gépben cserélhető az SSD, illetve a HDD SSD-re.

Árainkat az árlistában találjátok az adott készüléktípusoknál!

Orosz J. Róbert
Orosz J. Róbert
Szerző

Miben segíthetek?

Kérdésed van? Elakadtál? Hozzáértő és naprakész csapatunk segítségedre lesz, legyen szó javításról, vásárlásról, vagy bármilyen Apple-el kapcsolatos kérdésről.

Rólunk mondták

4,8
130+ vélemény
4,9
150+ vélemény