Vissza

MacBook, MacBook Pro, és MacBook Air SSD csere – brutális sebesség növekedés!

MacBook, MacBook Pro, és MacBook Air SSD csere – brutális sebesség növekedés!
Sokan nem tudják, de az SSD és vele együtt a sebessége nem állandó. Sokszor nem csak szoftveresen, de hardveresen is lassabb lesz idővel a gépünk, de úgy is mondhatnánk, hogy elszáll felette az idő. Egy 3-5 éves gép SSD-je közel sem akkora sebességgel képes működni, mint a mostani gyorsabb darabok, így duplán érdemes elgondolkozni egy SSD bővítésen!

A We Love Apple csapat több hete dolgozik azon, hogy hosszú távon a legjobb SSD-t szerelje be ahhoz, hogy a felhasználó többszörösen jól járjon.


Ez több dologból adódik össze:

  • Tárhely növelése
  • Minőségi SSD beszerelése
  • SSD sebesség tesztelése, a legjobb ár/érték arányhoz

Első körben a tárhely növelése, és a sebesség miatt szoktunk SSD-t rakni egy gépbe. Az első és a talán a legfontosabb a sebesség, mivel effektíve egy HDD helyére berakott SSD akár 10x-es nagyobb sebességet adhat. Ez jóformán egy azonnali, látható eredmény. A másik ilyen a tárhely növelése, amit HDD esetén általában nem teszünk meg, tehát ugyanakkora kapacítású SSD-t rakunk, amekkora HDD van a gépben. SSD-s gép esetén azonban nagyon is szeretnénk növelni a tárhelyet, aminél azonban sokkal több múlik az SSD minőségén és sebességén már.

Amikor SSD-t bővítünk, dupla akkora tárhelyet szeretnénk. Manapság egy 128GB-os MacBook Air-t már minimum 256GB-osra érdemes cserélni, de 512GB az ideális a következő néhány évre. Itt jön képbe, hogy nem elég, ha veszünk egy olcsó SSD-t, hanem megfelelő SSD-t kell megvásárolni, mivel a következő néhány évben ő fog kiszolgálni minket.

Az elmúlt néhány hétben több SSD-t is teszteltünk, így minden esetben az ideális, leggyorsabb és legjobb ár/érték arányú SSD-t építjük be az ügyfeleink gépeibe.


Példának okért egy MacBook Air SSD sebessége a következő:

Ez egy 5x-ös sebesség növekedés egy átlagos HDD-hez képes, tehát egy SSD-s MacBook Air jóval gyorsabb, mint egy HDD-s MacBook Pro, és itt nyilván a HDD írási és olvasási sebessége a fontos, ami teljes mértékben kihathat az operációs rendszer indítására, használatára.

Mit kap tőlünk a 4-5 éves gép, ha mi cseréljük benne az SSD-t?


A HDD-hez képes legalább 20x-os sebesség növekedést, de még az SSD-hez képest is legalább 5x-ös gyorsabb az új SSD a régi gépben. Ez számít! Jóformán fürgébb, gyorsabb, általánosságban véve sokkal jobb gépet kapunk egy apró hardver bővítésével.

Tehát manapság már nem csak HDD-t, hanem SSD-t is érdemes cserélni, mert nem csak nagyobb tárhelyet, de gyorsabb működést is kapunk az újabb SSD-vel, ami a következő néhány évben kiszolgál minket.

Jelenleg egészen 2016-os évjáratú modellig tudjuk cserélni az SSD-ket a MacBook, MacBook Pro, és MacBook Air esetén.
iMac esetén minden gépben cserélhető az SSD, illetve a HDD SSD-re.

Árlista (válaszd ki készüléktípusodat)
Orosz J. Róbert
Orosz J. Róbert
Szerző

CEO

Miben segíthetünk?

Beázott az iPhone-od? Betört a kijelző? Nem kapcsol be a MacBook-od és rajta van minden adatod? Már mindennel találkoztunk — ami viszont még fontosabb: mi meg is javítottuk. Tapasztalt, barátságos csapatunk rendelkezésedre áll, keress minket!

Rólunk mondták

4,8
130+ vélemény
4,9
150+ vélemény