Vissza

iPhone kijelzőcsere - Mikor szükséges és mikor nem?

Karcos a telefonod vagy beázott? Karcos kijelző esetén több, mint valószínű, hogy elég egy polírozás, beázott készülék esetén pedig nem minden esetben megoldás a kijelzőcsere! Legtöbb technikusunk több, mint 10 éve van a szakmában, ezért bátran kijelenthetjük, hogy biztos kézzel nyúlunk a készülékhez és ha komplikáció alakulna ki, akkor sem ijedünk meg és könnyedén megoldjuk a kialakult szituációt. Olvasd el cikkünket, hogy megtud mi történik a telefonoddal javítás közben!

iPhone kijelzőcsere - Mikor szükséges és mikor nem?
Mikor szükséges az iPhone kijelző csere?

• Beázott (Nem minden esetben megoldás és nem minden esetben kell iPhone kijelző csere.)
• Csörög és/vagy rezeg a készülék de nem ad képet.
• Nem érint megfelelően
• Fekete a képernyő
• Össze-vissza érint
• Betört

Az iPhone 3G debütálása óta (2008) foglalkozunk iPhone kijelző csere javítással. Igaz, itt még legtöbb esetben elegendő volt az üveglapot cserélni (azaz a digitizert). Ez a folyamat az iPhone 4 érkezésével megváltozott és csak teljes kijelző (lcd+üveg, oled+üveg) cserével lehet megoldani a problémát, mivel az alkatrész már egy komponensként van jelen. Mindig is hatalmas hangsúlyt fektettünk a minőségi munkára, ezért is tudunk akár örök garanciát vállalni a munkánkra és az alkatrészre egyaránt.

Érdemes sérülés esetén minél hamarabb elvégezni az iPhone kijelző cserét az üvegszilánkok veszélyessége miatt. Sérült kijelző esetén fokozottan kell figyelni a folyadékkal való találkozásra, mivel a törés miatt méginkább veszélynek van kitéve az iPhone. A repedésen keresztül könnyebben beszivároghat a folyadék.

A felhasznált alkatrész minden esetben eredeti megjelenítő panelt és eredeti komponenseket tartalmaz. Minden esetben gyári ragasztót alkalmazunk. A megjelenítő (Lcd vagy OLED) esetén több szempontból is lényeges az eredeti komponens használata, mivel az utángyártott kijelző legtöbb esetben meg sem közelíti az eredeti kijelző minőségét. Akár a színeket, akár a megjelenítés minőségét vesszük figyelembe. Ezzel megfosztva magunkat a legfőbb interfész tökéletes minőségétől és ha nem gyári a megjelenítő, akkor az alaplap is sérülhet, nagyobb lehet a készülék fogyasztása (gyorsabban lemerül) és az érintő felülettel is problémák adódhatnak. Jobban megéri minőségi javításért fizetni, hogy idő/energiát és adott esetben pénzt is spóroljunk. Az általunk beszerelt kijelzők esetén örök garancia is kérhető (élettartam garancia).

Miért jó az élettartam garancia: Arról is biztosít téged, hogy minőségi munkáért fizetsz és nem kell aggódnod a garancia idő miatt. Így megkíméled magad az esetleges meghibásodás esetén az extra költségektől. Az örök garancia nem összekeverendő a készülékbiztosítással, ami hamarosan elérhető lesz a termékeink között.

Ha hosszútávon meg akarod óvni kijelződet a sérüléstől, akkor érdemes üvegfóliát WEBSHOPUNK LINKJE vásárolni a készülékedre és tok használatát is javasoljuk. Tokból mindenképp azt ajánljuk, hogy a kijelző felé lógjon a pereme. Abban az esetben sincs veszve semmi, ha esetleg össze karcolnád a kijelződet (mert nem tettél rá fóliát), akkor megoldást jelent neked a kijelző karc eltávolító megoldásunk. (Kijelző polírozás LINK)

A folyamat általában 1-1,5 órát vesz igénybe.

Így csináljuk:

- Átnézzük a készüléket, hogy teljes mértékben megbizonyosodjunk az állapotát illetően a félreértések elkerülésének érdekében, illetve az új kijelző illeszkedésére nagy hangsúlyt fektetve nézzük át, hogy van-e befolyással bármi elváltozás.
Pl.: Akkumulátor nincs felfújódva, készülék ház elhajolva, esetleg a keret oly mértékben nem-e sérült, hogy meggátolja az illeszkedést.

- Ha mindent rendben találtunk, akkor kicsavarjuk az alsó csavarokat, lágyulásig melegítjük a kijelző keretragasztót és leválasztjuk a keretről a kijelzőt. A keret ragasztása az iPhone 6S készülékkel kezdődött, de mi rakunk ragasztót az iPhone 6 esetén is a biztosabb rögzítés érdekében, illetve a készülék hajlására is kevesebb az esély ebben az esetben.

- Kicsavarozzuk a csatlakozókat leszorító fém lemez csavarjait és lecsatlakoztatjuk az akkumulátort.

- Megszüntetjük a hibás kijelző kapcsolatát az alaplappal és felcsatlakoztatunk egy új kijelzőt a teszteléshez. A teszt során a kijelző minden funkcióját ellenőrizzük.

- Ha mindent megfelelőnek találtunk, akkor vagy átmásoljuk a kijelző azonosítási tartalmát a régi kijelzőről az újra, vagy a sérült kijelzőről áthelyezzük azt az alkatrészt melyben azok az információk vannak melyek szükségesek a megfelelő működéshez és azonosításhoz (az alaplap számára).

- Ismét mindent tesztelünk, majd megkezdjük az összeszerelést:

- Áthelyezzük a szenzorokat és a Home gombot (amennyiben van) a régi kijelzőről az újra.

- Lecseréljük a ragasztót, amely a kijelzőt rögzíti a készülékházhoz és biztosítja a cseppállóságot (az Apple és mi sem vállalunk garanciát a beázás kapcsán és nem javasoljuk a folyadékba merítést).

- Minden csatlakozót a helyére pattintunk és egy végső tesztet követően beragasztjuk az új kijelzőt a készülékházba, majd becsavarjuk az alsó csavarokat. Az elkészülést követően letakarítjuk a készüléket és töltőre tesszük, hogy a tulajdonosa már a legjobb helyzetben tudja ismét használatba venni.


----------------------------------------------------------------------------
Szeretnéd te is megtanulni ezt a folyamatot? Október 14-én indul szerviztechnikus oktatásunk. Itt tudod megnézni a részleteket és feliratkozni a hírlevelünkre bővebb információért: 

Apple Technikus Oktatás, iPhone szerviz tanfolyam - Apple szerviz, iPhone szerviz, Mac és iPad, Apple oktatás (weloveapple.hu)

Nézd meg a kapcsolódó TikTok videónkat is
https://www.tiktok.com/@welove...
Orosz J. Róbert
Orosz J. Róbert
Szerző

Miben segíthetek?

Kérdésed van? Elakadtál? Hozzáértő és naprakész csapatunk segítségedre lesz, legyen szó javításról, vásárlásról, vagy bármilyen Apple-el kapcsolatos kérdésről.

Rólunk mondták

4,8
130+ vélemény
4,9
150+ vélemény