Vissza

iPhone és Apple Watch kijelző polírozás

Karcos a kijelződ de nem szeretnél teljes kijelző cserét? Van számodra egy jó megoldásunk, amivel újra tökéletes lehet az iPhone vagy Apple Watch készüléked!

iPhone és Apple Watch kijelző polírozás
Én mint fanatikus Apple user (felhasználó) el sem tudom képzelni, hogy el tudjak vonatkoztatni a készülékeimen levő sérülésektől. Ezek közül a karcos kijelző sem kivétel.

Ha megkarcolódott a kijelződ zavar, de annyira azért nem, hogy egy teljes kijelző csere árát kifizesd akkor az iPhone és Watch kijelző polírozás a megfelelő megoldás számodra ár-érték arányban.
Mindig látod amikor megcsillan rajta a fény, vagy a kijelző fényét megtöri. Hiába próbálod figyelmen kívül hagyni azért mégiscsak jelez, hogy itt vagyok el ne felejtsd hogy megkarcoltál….Ennek köszönhetően kezdtem el megoldást keresni a problémára.

Hosszas keresgélés után meglett a megoldás a gép amit pontosan az iPhone és Watch kijelző polírozás megoldására fejlesztettek ki!

Mielőtt megírnám a folyamatot eloszlatom a kételyeket benned, hogy jelezzem amit elveszíthetsz azok csak a karcok lehetnek a beavatkozás során! Minden más pont olyan marad mint a beavatkozás előtt! Azért hoztam előre a kételyek eloszlatása részt, hogy ha nincs kedved a technológiai részhez akkor azért ezekkel kerülj képbe! (de tudod, csak akkor van jutalom, ha elolvasod és végig görgetni nem ér)

Kételyek eloszlatása:

Beázhat a készülékem a folyamat során?
Nem! 100% hogy nem! Más technológiát alkalmazunk mint azokban az esetekben amikor beázhat a készülék, de ez az egy titok ezt a konkurencia miatt nem osztom meg

Elvékonyodik a kijelzőm?
Gondolj bele amikor az autó fényezését polírozzák, ott se mennek le fémig pedig festés esetén mikronokban (100-180) mérik a vastagságot ami a milliméter ezred része. Itt is hasonló az elv és a helyzet! Minimális az a réteg amit elveszít a készülék! És nem nem fog könnyebben összetörni!

Mi lessz az ujjlenyomat taszító réteggel (oleofob réteg)?
Itt van egy igazán jó hírem! Erősebb réteget viszünk fel mint a gyári! Ha nem raksz rá fóliát és kijelzővel lefelé akarod lerakni az asztalra akkor lebegni fog a készülék annyira taszít mindent na jó ez csak vicc de a légy tuti hasra esik rajta

Megmarad a készülékem vízállósága?
Na ez egy nagyon fontos tény amire szeretném felhívni a figyelmedet!!! Az iPhone nem vízálló! Egy iPhone sem! Hiába mondod hogy te már fürödtél vele meg videózol a víz alatt… Ne tedd! Nagyon sokan szomorkodnak nálunk a pultnál hasonlók miatt!(legtöbb esetben persze boldogan távoznak)

Saját story:

Nemrégiben bejött egy pár, hogy zöld a kijelzője a hölgynek és ez az után jelentkezett miután szappannal megmosta a készüléket mert koszos lett. Nagyon szomorú volt a fiú mert ő javasolta neki hiszen ő is mindig így csinálja!(Nyilván jeleztük, hogy óriási szerencséje van, hogy neki nem ázott be és azt javasoltuk hogy ezt ne csinálja többször) Ha jól emlékszem akkor iPhone 11 Pro készülékről beszélünk. (Soha nem volt szétszedve nem volt megsérülve) “szerencsére” megúszta egy kijelző cserével illetve átnéztük és kitakarítottuk! Természetesen kapott új vízzáró ragasztót is. De ez nem azt jelenti hogy vízálló! Ők viszonylag olcsón megúszták de sokan nem ússzák meg ennyire olcsón a dolgot!

iPhone szerviz árlista
Apple Watch szerviz árlista

Jöjjön a technológia:
Mint már korábban tettem említést róla a dolog hasonlóan működik mint az autók esetén! Van egy polír korongunk ami forog és van egy anyagunk amit felviszünk a felületre és az apró szemcsék elvégzik a csiszolást ez a szó ijesztő lehet de a csiszolás alatt a polírozást értem ami végülis csiszolás na jó ezt nem fejtegetem tovább.

A mi esetünkben ez úgy működik hogy a korong az felfelé néz és fix pozícióban van itt már van eltérés az autó polírtól! Erre a korongra folyamatosan folyadékot fecskendez egy szivattyú! Ez a folyadék vízből és polír porból áll! Azért nem szárazon történik a dolog mert hűteni kell a kijelzőt különben károsodna (a beázást már korábban elolszlattam, ha azt a részt kihagytad volna akkor olvass vissza).

A kijelző bekerül egy befogató keretbe amit rögzítünk egy uv aktív vízzáró ragasztóval. Ezzel a kerettel kijelzővel a korong felé betesszük a gépbe és lesúlyozzuk hogy megfelelő erősséggel tudjon dolgozni a gép! A rögzítő keret és a súly henger alakú amihez görgők kapcsolódnak a behelyezés során mivel a tökéletes eredményhez egyrészt körkörös behatás szükséges. Másrészt mivel a tárcsa egy irányba mozog ezért ha nem forogna a munkadarab (kijelző) akkor nem lenne egyenletes a végeredmény!

A folyamat során időnként ellenőrizzük hogy áll a dolog erre azért van szükség mert feleslegesen egy perccel sem akarjuk tovább polírozni mint amire ténylegesen szükség van. Minden kivételnél áttörölgetjük és erős fény alá tesszük, hogy egyetlen karcolás se kerülje el a figyelmünket. A polírozási folyamat lezárásánál át tisztítjuk teljesen a felületet.

Az oleofób réteg felhelyezése:

(Ezt külön is lehet kérni ha hiányzik a gyári állapot azért írtam gyárinak mert ide úgy gondolom jobban illik a gyári szó de valójában a gyárinál jobb állapot)Tehát a réteg felvitele előtt tökéletesen megtisztítjuk a kijelzőt és egy pipetta segítségével felvisszük az oleofób réteget képző folyadékot. Néhány cseppet csepegtetünk a kijelző felületére és egy mikroszálas (nem nedvszívó) törlő segítségével egyenletesen eloszlatjuk. Miután megbizonyosodtunk róla hogy egyenletesen elkentük akkor betesszük egy erős UV lámpa alá ami megszilárdítja és hozzáköti az üveghez a réteget. Végül ismét áttöröljük lefuttatjuk a hardveres teszteket és miután megbizonyosodtunk róla, hogy minden rendben van akkor betesszük az átadásra váró termékek közé.

Garancia:

Amiről nem beszéltem és nem is tudom hova kellene beillesztenem az a garancia. Lehet nem mindenki számára egyértelmű ezért leírom. Természetesen a polírozás során ha bármi probléma felmerülne azért teljes mértékben vállaljuk a felelősséget legyen ez akár a kijelzőt akár a készüléket érintő meghibásodás! A készülék az átvétel során és az átadás előtt teljes tesztelésen megy keresztül ahol átnézzük a mikrofonokat, hangszórókat, kamerákat, gyorsulás mérőt, gps-t, wifi-t, kijelzőt, nfc-t és a gombokat.

iPhone szerviz árlista

Apple Watch szerviz árlista
Orosz J. Róbert
Orosz J. Róbert
Szerző

CEO

Miben segíthetünk?

Beázott az iPhone-od? Betört a kijelző? Nem kapcsol be a MacBook-od és rajta van minden adatod? Már mindennel találkoztunk — ami viszont még fontosabb: mi meg is javítottuk. Tapasztalt, barátságos csapatunk rendelkezésedre áll, keress minket!

Rólunk mondták

4,8
130+ vélemény
4,9
150+ vélemény