fbpx

Speciális adatmentés iPhone-ról!

iPhone , iPad adatmentés hibás, törött, vagy ázott készülékről!

A mai világban az egyik legnagyobb érték az iPhone-on és iPad-en tárolt adat. Az elkészített videók és képek, amelyek akár a legfontosabb pillanatokat örökítik meg sajnos előfordul, hogy egyetlen példányban van csak meg. Amennyiben történik egy baleset, amely során összetörik, beázik vagy kettétörik az eszköz, akkor tudatosul csak a gondolat, hogy nem készült biztonsági mentés az adatokról. (Mindenkinek javasoljuk, hogy vegyen akkora iCloud tárhelyet, hogy elférjen minden számára fontos adat vagy egyéb módon készítsen mentést a fontos adatairól).

Beázott az iPhone-om, mit tehetek?

Ázás esetén amilyen gyorsan csak lehet kerüljön szervizbe az iPhone/iPad, hogy még mielőtt komolyabb alaplapi károsodás történik meg tudjuk kezdeni a javítást és adatmentést. Töltőre semmiképpen nem szabad rádugni ázott készüléket, mert az felgyorsítja és megnöveli a károsodást. Ezzel a folyamatot megnehezíti, vagy akár ellehetetleníti.

We Love Apple adatmentés, avagy hogyan nyerjük vissza az adatokat?

Mivel az adatok hardveresen vannak titkosítva, ezért csak akkor lehetséges az adat lementése, amennyiben működőképes az alaplap vagy az alaplap adattárolásban és a titkosításban résztvevő komponenseket átköltöztetjük egy működőképes alaplapra.

Első körben megpróbáljuk megjavítani az alaplapot abban az esetben, ha az nem szenvedett olyan sérülést, ami indokolatlanná tenné a próbálkozást.

Amennyiben az alaplap nem kelthető életre abban az esetben átlépünk a fő komponensek költöztetése fázisra. Ebben a fázisban leforrasztjuk a hibás alaplapról a fő komponenseket (Cpu, Nand) és előkészítjük őket a donor alaplapra való felhelyezéshez.

Az előkészítés során a CPU-val kezdünk. Ez egy nagyon kényes folyamat, mivel egy speciális ragasztó és alátöltő anyaggal is rögzítve van az alaplaphoz az ólommentes forraszanyagon kívül. (Leginkább ennek az alkatrésznek a kényessége az, ami megnehezíti és időigényessé teszi a mentést.) Miután lekerült az alaplapról az alkatrész, elkezdjük eltávolítani a ragasztó anyagot róla, hogy ismét létre tudjuk hozni az elektronikai kapcsolathoz szükséges több száz óngolyót.

A Nand a következő komponens. Itt szintén a ragasztóanyag eltávolítása után újra golyózzuk, szerencsére lényegesen kevesebb ponton csatlakozik az alaplaphoz.

(Nand: Ezen foglal helyet a titkosított adat.)

A donor alaplapra felhelyezzük a CPU-t és a NAND-ot, illetve az Eprom-ot. Ezek után letisztítjuk az alaplapot immár a lényeges összetevőkkel ellátva rácsatlakoztatunk egy tudottan működő kijelzőt és labortápegység segítségével megkíséreljük elindítani az alaplapot. Ha minden jól sikerült és rendben voltak a komponensek, akkor elindul az alaplap és menthetővé válik rajta az adat. (Donor alaplap: azonos típusú, tudottan működő alaplap, amelyről eltávolításra került a processzor és nand chip).

Kapcsolat

Lépj velünk kapcsolatba!

Nem indul a géped? Betört a kijelző? Szeretnéd lecserélni régi iPhone-od? Az alábbi űrlap kitöltésével küldd el üzeneted, mi pedig a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk megoldást találni a problémádra.

  Név

  E-mail

  Telefonszám

  Kapcsolatfelvétel tárgya
  Készülék típus
  IMEI szám / sorozatszám

  Üzenet

  Elérhetőségek

  Cím 1073 Budapest, Kertész utca 27.
  Telefonszám 06-70/625-6555
  E-mail hello@weloveapple.hu
  Nyitva tartás Hétfőtől péntekig, 9:00 - 17:00

  Hiba!
  Rendben
  '
  Sikeres kapcsolatfelvétel!
  A további információkért tekintsd meg a kapcsolatfelvételi űrlapon megadott e-mail fiókot!
  Rendben
  Bezár Részletek
  Megosztom!
  Send this to a friend